BERICHT VAN DE KAAP HOORNDREEF

Meld drugsoverlast

Bewoners van de Hijmans van den Berghlaan en omgeving maken sinds enige tijd melding van overlast door drugsgebruikers. Ook zien zij soms dat er drugs worden verhandeld in de buurt van hun woning. Om aan deze onwenselijke situatie iets te veranderen hebben de politie, de gemeente, zorgverleners en bewoners afspraken gemaakt.

Een contactpersoon uit de buurt verzamelt meldingen en koppelt deze aan de politie terug. Ziet u ook situaties die met drugshandel of drugsgebruik te maken hebben? Geef deze door aan de politie. Dan kan via 0900-88 44, of via www.politie.nl (melden). Vermeld daarbij datum en tijdstip, locatie, (kleding)signalement en eventueel kenteken van een auto.

Ziet u personen op heterdaad drugs verkopen? Belt u dan alstublieft 112. Want 112, daar vangt de politie boeven mee.

Politiewebsite veel gebruiksvriendelijker

In aanloop naar de Nationale Politie, die op 1 januari van start gaat, is de website van de politie geheel vernieuwd en vooral veel gebruiksvriendelijker gemaakt. Met behulp van een eenvoudig invulscherm kunt u nu bijvoorbeeld snel zoeken naar politienieuws bij u in de buurt. Daarvoor voert u een postcode, een straat of een wijknaam in. Ook vindt u er eenvoudig meer informatie over allerlei politiezaken, zoals aangifte doen of iets melden bij de politie. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl.

Wanneer belt u 112 en wanneer 0900-8844?

112, als elke seconde telt:

  • er staan levens op het spel
  • u ziet een misdrijf gebeuren (heterdaadsituatie)
  • u staat oog in oog met een dader
  • u ziet iets ongewoons in uw straat of wijk (verdachte situatie)

0900 - 8844, geen spoed, wel politie:

  • voor informatie en advies over politiezaken
  • bij aanhoudende overlast in uw wijk
  • bij woning- of auto-inbraken waar geen spoor is van de dader
  • alle andere momenten of situaties waarbij 112 bellen niet aan de orde is

0800 - 7000 Meld Misdaad Anoniem

Anoniem meldlijn: als u op de hoogte bent van een misdrijf, maar niet bekend wilt worden bij de politie omdat u de dader kent en bang bent voor wraak (van 08.00 tot 24.00 uur).
www.meldmisdaadanoniem.nl